Høie: Sp har skapt uro i nord for å sanke stemmer

Fly fra Luftambulansetjenesten i Tromsø. Til tross for en utfordrende sommer for luftambulansetjenesten, mener helseminister Bent Høie (H) at beredskapen i nord har vært god. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Les mer Lukk

Beredskapen i ambulanseflytjenesten har vært god i sommer, mener helseminister Bent Høie (H). Han mener opposisjonen har bidratt til å skape uro om beredskapen.

– Enkelte politiske partier har hatt en sterk motivasjon til å overdrive utfordringene som har vært. De har skapt et inntrykk av at dette har gått utover pasientene, sier helseministeren til NTB.

Han peker spesielt på Senterpartiet.

– De har forsøkt å bruke saken til å skaffe seg ekstra stemmer i en valgkamp, sier Høie.

Han understreker at situasjonen har vært krevende for dem som jobber i tjenesten.

– Det er all grunn til å være takknemlig for dem som har gjort en ekstra innsats, sier han.

Siden selskapet Babcock overtok ambulanseflytjenesten i Norge 1. juli, har beredskapen i Nord-Norge vært svekket. Dette skyldes pålagt trening for besetningene i ambulanseflytjenesten. Beredskapen er nå normal igjen.

Overgangen til ny operatør var nøye planlagt, sier Høie. Han var tirsdag i Tromsø hvor han har fått en orientering om status for luftambulansetjenesten fra helseforetaket Luftambulansetjenesten HF. Han har også møtt representanter for Babcock.

– Det var planlagt ekstra ressurser og luftambulansetjenesten klarte å ha god beredskap. Tjenesten har i sommer håndtert en oppdragsmengde på samme nivå som de siste årene. Det er ingen tilbakemeldinger om pasienter som skulle ha fått hjelp, som ikke har fått det, sier Høie.