Elizabeth Warren kom styrket ut fra demokratenes debatt

Your browser doesn't support HTML5 video.

Elizabeth Warren: – Jeg vil kjempe for landet som om det er min familie Les mer Lukk

Det kunne gått begge veier for Massachusetts-senator Elizabeth Warren under gårsdagens debatt i byen Miami, som var den første i demokratenes primærvalg i jakten på en kandidat til å møte Trump i hovedvalget i 2020.

– Når du har en regjering og en økonomi som gagner de med penger, men ikke alle andre, er det korrupsjon, rett og slett, sa Warren i begynnelsen av debatten.

– Vi må mane det ut og angripe det med hodet først, la hun til.

Warren, som gjør det best på målingene målt opp mot kandidatene hun møtte onsdag, var ifølge Reuters heldig som fikk komme til, dagen før de andre toppkandidatene skal møtes til debatt to i Miami, Florida.

– Ville blitt en bedre president enn Trump

Torsdag kveld møtes nemlig de to favorittene Bernie Sanders og Joe Biden.

Med sin progressive plattform, som ligner på den til Bernie Sanders, klarte hun seg for det meste gjennom debatten uten noen særlig form for utfordring fra de mer moderate kandidatene.

– Jeg trenger å si dette. Alle på scenen. Hvilken som helst av dem, ville blitt en bedre president enn Donald Trump, sier Warren til CNN i etterkant av debatten i Miami.

Fokus lå på henne under store deler av debatten, selv om kandidaten Cory Booker også fikk mye taletid.

Det var hovedsaklig økonomisk og sosial politikk som stod på agendaen denne kvelden.

Les også:Demokratene med nytt forsøk på å få tak i Trumps selvangivelser

– En sterk melding til de liberale

Ifølge CNN var det Warren som skinte i første halvdelen av debatten, før hun gled litt tilbake i andre halvdel.

– For henne begynte debatten på hjemmebane da hun snakket om økonomisk ulikhet. Og Warrens håndsopprekning da alle kandidatene ble spurt om de støttet avskaffelse av privatforsikring, var en sterk melding til de liberale som så på at hun var stolt av hvem hun er og hva hun tror, skriver CNN om Warren.

Kanalen kåret henne til en av debattens tre vinnere, der Julián Castro og Cory Booker var de to andre som nådde til topps.

– Warren kom inn i debatten med momentum i kappløpet. Ingenting hun gjorde onsdag kveld vil stoppe det momentumet, skriver CNN.

Les også: Melania Trumps talskvinne blir presidentens nye pressetalsperson