Ytterligere to personer pågrepet etter politikerdrap i Tyskland

Walter Lübcke, som ledet den regionale administrasjonen i Kassel-området, ble skutt og drept ved sin egen bolig 2. juni. Drapet har sjokkert Tyskland. Foto: Uwe Zucch / dpa via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Tysk politi har pågrepet to personer som er mistenkt for innblanding i drapet på den kristendemokratiske og innvandringsvennlige politikeren Walter Lübcke.

Tidligere har politiet pågrepet en mann som ifølge politiet har tilstått å ha drept politikeren.

Lübcke ble skutt i hodet på sin egen terrasse i byen Kassel 2. juni.

En av dem som nå er pågrepet, er mistenkt for å ha solgt drapsvåpenet, mens den andre er mistenkt for å ha formidlet kontakt mellom gjerningspersonen og våpenhandleren, skriver tyske medier torsdag.

Det er ikke klart hvorvidt de to har koblinger til høyreekstreme grupper, men i boligen til den angivelige mellommannen har politiet funnet materiell som kan tyde på det.

Politiet opplyser også at de har funnet stedet der mannen som er siktet for å ha drept Lübcke, skal ha skjult våpen som han skal ha samlet siden 2014.

Den pågrepne 45-åringen har tilknytning til det nynazistiske partiet NPD og andre høyreekstreme grupper. Han ble pågrepet etter funn av DNA-spor på åstedet.