Stormy Daniels' advokat ventes å bli stilt for retten

Advokat Michael Avenatti mener han har skaffet seg mektige fiender og at han er uskyldig. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Advokat Michael Avenatti, kjent for å representere Stormy Daniels i striden med Donald Trump, ventes å bli stilt for retten for tyveri, skattejuks og løgn.

Det er ventet at Avenatti blir fremstilt for en føderal domstol i Santa Ana i California mandag. Påtalemyndigheten mener han har stjålet millioner av dollar fra sine klienter, og at han har bedrevet skattejuks og løyet overfor etterforskere.

Avenatti ble tidligere denne måneden tiltalt på 36 punkter, blant annet for banksvindel og svindel rundt overføring av penger.

Advokaten anklages for å ha underslått forliksmidler og fortjeneste fra andre saker relatert til fem klienter. Han har tatt ut midlene i små beløp, og noen ganger merket dem som forskudd for å hindre at tyveriet ble avslørt, hevder påtalemyndigheten.

Aktuelt:Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike

48 år gamle Avenatti har avvist anklagene. Han sier han har fått mektige fiender, at han ikke kommer til å erklære skyld og at han skal kjempe mot anklagene.

Avenatti ble pågrepet i New York i forrige måned i forbindelse med en annen sak der han anklages for å ha krevd rundt 20 millioner dollar fra Nike i et utpressingsforsøk. Han har avvist anklagene også i den saken.

Avenattis karriere skjøt fart da han representerte Daniels i hennes søksmål i april i fjor, da hun saksøkte president Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen for ærekrenkelser.

Daniels hevder å ha hatt sex med Trump i 2006. Trump har avvist det, men Cohen hevder at han på vegne av Trump betalte hysjpenger til Daniels før presidentvalget i 2016 for å få henne til å ikke snakke om saken.