Spørreundersøkelse:

Flest vil ha Listhaug eller Solvik-Olsen som ny Frp-leder

Favorittene; Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Les mer Lukk

Dødt løp mellom nestlederne om opprykk i Frp.

En spørreundersøkelse ABC Nyheter publiserte lørdag viste at nesten én av fire spurte (23 prosent) mener at Siv Jensen ikke bør fortsette som partileder i Fremskrittspartiet. Undersøkelsen er gjennomført av Norstat for ABC Nyheter.

I alt 29 prosent mener Jensen bør bli sittende ved roret.

Nesten halvparten av de spurte (48 prosent) vet ikke om Jensen bør gå av, eller har ingen formening.

Bakgrunn:23 prosent mener Jensen bør gå av som Frp-leder

Hvem bør i så fall overta roret i Frp dersom Siv Jensen, mot all forventning, skulle trekke seg fra posisjonen? Vi har spurt de 23 prosentene som mente Jensen burde trekke seg. Det gir ingen klare svar, men en god indikasjon på at landet er delt.

Hegner om Jensen

Nestlederne Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen kommer likt på 13 prosent, begge to.

Det har tidligere blitt spekulert på om det har pågått en lederstrid mellom Siv Jensen og Sylvi Listhaug. Det avviste Listhaug i midten av mars.

– Jeg registrerer at hele 77 prosent i undersøkelsen mener Siv Jensen bør fortsette eller ikke har noen formening. Siv gjør en god jobb som partileder, og jeg er en av dem som mener hun definitivt bør fortsette, sier Listhaug til ABC Nyheter.

Ketil Solvik-Olsen mener også det er positivt at mange vil at Jensen skal fortsette.

– Det betyr 77 prosent av befolkningen mener Siv bør fortsette. Det er bra, og burde være overskriften til ABC Nyheter. Alt annet ville være et forsøk på å skape nyheter, noe media ikke bør gjøre, skriver han i en e-post.

Solvik-Olsen er kjent med at majoriteten av respondentene har svart «vet ikke» eller «ingen formening».

De andre navnene på listen er: Jon George Dale, Bård Hoksrud og Terje Søviknes:

Embed: Hvem bør overta?

Størst oppslutning blant menn

Oppslutningen om Listhaug er størst blant menn. Hver femte mann som svarte at Jensen burde trekke seg, mener Listhaug bør ta over.

Og for de to kandidatene er det de gamle som er eldst, selv om noe flere yngre gir sin støtte til Listhaug sammenlignet med Solvik-Olsen. Men størst oppslutning for Listhaug finner vi likevel i gruppen 50 til 59 år (17 prosent). Solvik-Olsen har minst støtte) i denne gruppen, men får til gjengjeld støtte hos de over 60 år. Her vil hver femte av dem som mener Frp trenger ny leder, pekt på ham.

Les også:– Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF

Landet rundt

Ser vi på hvor respondentene er bosatt, er det i Midt-Norge Listhaug henter mest støtte.

22 prosent fra landsdelen støtter henne som potensiell leder. For Solvik-Olsens del er det i Nord-Norge han har flest støttespillere. Minst får Listhaug på Vestlandet, mens det for Olsen er færrest som peker på ham i Midt-Norge. I Oslo står de to kandidatene likt hos respondentene.