Spørreundersøkelse:

23 prosent av befolkningen mener Siv Jensen bør gå av

Finansminister og Frp-leder. Det er flere som ønsker at Siv Jensen skal fortsette som partileder enn det er folk som vil at hun skal gå. Men så er det den store usikkerheten. Alle de som ikke gir et ja eller nei til svar. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Nesten én av fire nordmenn mener Jensen ikke bør fortsette som Frp-leder. 29 prosent mener hun bør fortsette.

Mange mener at 13 år med Siv Jensen som Frp-leder er nok. En fersk spørreundersøkelse Norstat har gjennomført for ABC Nyheter viser at nesten én av fire nordmenn (cirka 23 prosent) mener, nei, Siv Jensen bør ikke fortsette som leder for Frp.

Norstat har intervjuet 1.076 nordmenn over 18 år for undersøkelsen. Hvilket er representativt for landet.

Jensen: – Ville ha vært et rekordvalg

I motsatt ende, og det som eventuelt kan gi Jensen en følelse av trygghet, er at nesten én av tre spurte (cirka 29 prosent) mener hun bør fortsette som leder.

– Jeg håper de 29 prosentene stemmer Frp i høst, det ville vært et rekordvalg for Frp som ville styrket oss i kampen mot eiendomsskatt og bompenger og for valgfrihet i eldreomsorg og barnehage, sier Siv Jensen til ABC Nyheter og legger til:

– De 23 prosentene som ikke ønsker med som Frp-leder inkluderer velgerne til Rødt, SV og MDG. Jeg lever veldig godt med at de ikke vil jeg skal fortsette.

Les også:– Nå må Siv Jensen få ut fingeren

Velgerne snur ifølge meningsmålingene partiet ryggen. Tall på Poll of polls viser at mens partiet i desember i fjor hadde en oppslutning på 13 prosent, er denne sunket med 2,3 prosentpoeng til 10,7 prosent i april.

Hadde dette vært valgresultatet, ville Senterpartiet vært større enn Frp på Stortinget. Noe partiet forøvrig har vært gjennom hele våren. Med 10,7 prosent som valgresultat, ville det gitt partiet 19 mandater på Stortinget, mot dagens 27.

Embed: Bør Siv jensen fortsette 2?

Fortsatt tillit på Stortinget

Frp har i tiden fra de gikk i regjering i for snart seks år siden møtt flere utfordringer. Partiet har hatt justisministerposten siden Solberg-regjeringen tiltrådte, men har hatt fem statsråder til å lede departementet.

På Stortinget etterforskes Frps representant Mazyar Keshvari for grovt bedrageri.

Jensen har imidlertid støtte i partiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi.

– Jeg er helt enig med den «tause» majoritet av Norges befolkning som mener at Siv Jensen er en god leder for Fremskrittspartiet, skriver han i en epost til ABC Nyheter.

Lenge i ledelsen

Vi er på Gardermoen og Frps landsmøte i 2006. Partiets ledelse skiftes ut og avtroppende partiformann Carl I. Hagen klapper etterfølger Siv Jensen inn i posisjon. Foto: Knut Snare. Les mer Lukk

Når Fremskrittspartiets landsmøte har klappet inn ledelsen om halvannen uke er det 13 år siden Siv Jensen tok over posisjonen som leder i partiet. Hun hadde på dette tidspunktet fungert som parlamentarisk leder på Stortinget i litt over et halvt år. Nestlederposisjonen hadde hun da holdt på i sju år da hun tok over det øverste vervet. Altså er det 20 år siden Jensen fikk lederverv i Frp.

I dag er hun finansminister og leder av det nest største av fire regjeringspartier.

Les også:Jensen: – Har forståelse for at Wara ønsker å fratre i en krevende tid

I de eldres favør

I ABC Nyheter undersøkelse er det størst oppslutning blant menn om å beholde Jensen som partileder, mens det er forholdsvis likt mellom kjønnene blant dem som mener hun bør gå av.

Særlig er det de mellom 50 og 60 år som er tilhengere av at Siv Jensen skal bli sittende som leder. 40 prosent av de spurte i aldergruppen vil det. Også blant de over 60 er det stor støtte. Mens det hos de under 50 langt lavere andel som er opptatt av om Siv Jensen blir sittende. Omtrent hver fjerde i disse aldersgruppene vil at Siv Jensen fortsetter som partileder.

Det samme gjelder motsatt svar på spørsmålet. For de under 50 er antallet forholdsvis likt. Mens de over 50 er nå færre enn hver femte.