Fortsatt nedtur for Frp på ny måling

Finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Frp får en oppslutning på 10,1 prosent på en meningsmåling Ipsos har gjort for Dagbladet i april. Det er en nedgang på 0,6 prosentpoeng fra måneden før.

I februar var partiet nede i en oppslutning på 10 prosent. I stortingsvalget i 2017 fikk Frp støtte fra 15,2 prosent av velgerne.

Mats Motrøen hos Ipsos mener at Frps svake oppslutning er i ferd med å bli en belastning for borgerlig side.

– Regjeringspartienes største problem er velgerlekkasjen til venstresiden som går via Frp, samt at de er helt avhengig av å dra både Venstre og KrF over sperregrensen for å opprettholde regjeringsmakten, sier han til Dagbladet.

Ap tilbake, Høyre frem

I den samme målingen går Høyre fram med 2,5 prosentpoeng til 23,8 prosent, Venstre går fram med 0,2 prosentpoeng til 2,2 prosent, mens KrF øker med 1,4 prosentpoeng til 3,9 prosent.

Arbeiderpartiet går tilbake 0,7 prosentpoeng til 28,1 prosent, mens Senterpartiet får en oppslutning på 14,4 prosent, noe som er det samme som i mars. SV går tilbake 0,2 prosentpoeng til 6,8 prosent, Rødt går tilbake 1,1 prosentpoeng til 4,5 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne går tilbake med 0,6 prosentpoeng til 3,0 prosent.

– I absolutt antall velgere så får Senterpartiet flest velgere fra Frp, som i sin tur også avgir mange velgere til Høyre og Ap. Nettoforflytningene viser at Sp får 4.6 prosent av Frp's 2017-velgere, mens Høyre får 4.3 prosent og Ap 4.1 prosent, forklarer Motrøen til Dagbladet.

Undersøkelsen er utført mellom 23. og 25. april. Det var 942 respondenter. Feilmarginen er ikke oppgitt.

Les også: KrFs påtroppende nestleder Ingelin Noresjø: – Kan bidra til å få partiet mer nedpå

Lover mer synlig Frp

I et intervju med Dagbladet svarer parlamentarisk nestleder i Frp Bård Hoksrud at 10,1 ikke er godt nok for partiet. Han lover at vi skal få se et mer synlig Frp frem mot kommunevalget i september.

– Vi må komme oss mer ut til folk, og være gode ombudsmenn for partiet vårt. Det tror jeg er oppskriften for å snu de svake målingene. Det er snart valg, og jeg gleder meg til å reise landet rundt og treffe mennesker.

Fredag kom nyheten om at mangeårig Frp-topp Ulf Leirstein melder seg ut av partiet. I et Facebook-innlegg oppgir han blant annet manglende gjennomslag for Frp's partiprofil i regjeringen.

– Frp har fått til mye bra i regjering, men nå opplever jeg altfor mange kompromisser som svekker partiet for mye. Jeg mener Frp trenger en tydeligere Frp-profil, for at partiet skal stå seg som parti over tid, skrev Leirstein på Facebook.

Kort tid etter ble det kjent at partiet hadde mottat et nytt varsel mot Leirstein.