Ulf Leirstein melder seg ut av Frp

Ulf Leirstein melder seg ut av Frp.  Les mer Lukk

Etter 30 år i partiet, melder Ulf Leirstein seg ut av Fremskrittspartiet. Ifølge ham selv handler det blant annet om partiets politikk i regjeringen.

– Jeg har i dag etter 30 år som medlem, meldt meg ut av Frp. Det har vært en tøff og lang prosess å komme til denne beslutningen, skriver han i en Facebook-melding som ble lagt ut fredag formiddag.

Politikeren, som representerer Østfold på Stortinget, mener at hans parti har fått til mye bra i regjering, men at han nå opplever at altfor mange kompromisser svekker partiet for mye.

– Jeg mener Frp trenger en tydeligere Frp-profil, for at partiet skal stå seg som parti over tid, skriver han.

Siste: Frp bekrefter: Nytt varsel mot Ulf Leirstein

Et vanskelig år

Han beskriver det siste året som vanskelig.

– Preget av stadige medieoppslag, som er knyttet til en periode i mitt liv mange år tilbake, som jeg gjerne skulle sett ugjort. Dette har jeg beklaget mer enn en gang. Heksejakten jeg og mine nærmeste har blitt utsatt for oppleves ikke å stå i forhold til hva jeg har gjort og hva jeg beskyldes for, forteller han.

I januar i fjor ble det kjent at Leirstein i 2010 hadde sendt eposter med pornografisk materiale til unge gutter som var aktive i ungdomsorganisasjonen FpU. I tillegg meldte NRK om tekstmeldinger han skal ha sendt til en kvinne der han foreslo at de to skulle ha trekantsex med en da 15 år gammel gutt.

Leirstein erkjente kort tid etter at han hadde gått over streken og trakk seg fra alle verv i partiet.

Aktuelt: Siv Jensen vil ikke si nei til renominasjon av Ulf Leirstein

Vil skape ro

Stortingsrepresentanten mener mediene ikke er klar over hvordan han og hans familie har opplevd situasjonen.

– Uthengingen i mediene og negativt fokus også på andre saker utenfor min kontroll har vært en påkjenning jeg ikke tror mediene er klar over betydningen av for en familie, skriver han.

– Jeg melder meg derfor ut av Frp og håper at dette kan roe situasjonen for partiet, for meg og min familie.

Les også: Kollektiv utmelding etter Leirstein-saken