Venstre utelukker ikke dissens mot forslag til ny e-lov

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø går ut mot forslaget om ny etterretningslov. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Flere i Venstre stiller seg bak ungdomspartiets kritikk av regjeringens forslag til ny etterretningslov. Venstre-topp Iselin Nybø utelukker ikke dissens.

– Jeg er veldig glad for at Unge Venstre løfter temaet. Vi lever i en digital hverdag og Venstre skal være et parti som holder verdiene av personvern høyt, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) til Klassekampen.

Lovforslaget som Forsvarsdepartementet har hatt på høring, vil gi etterretningstjenesten fullmakter til å samle og lagre informasjon om norske statsborgeres digitale kommunikasjon.

Både Nybø og stortingsrepresentant Guri Melby reagerer på forslaget. Nybø utelukker ikke dissens mot egen regjering, men før den beslutningen tas, vil hun at partiet skal forsøke å påvirke og endre på forslaget.

– Det ligger alltid gode intensjoner og begrunnelser bak ønsker om overvåking, men jeg mener det er Venstres oppgave å være en motstemme til forslag om dette, sier Nybø.

Forrige uke ba Unge Venstres leder Sondre Hansmark moderpartiet om å vedta et nei til det digitale grenseforsvaret på landsmøtet 8. til 10. mars.