Demokratene vil ha Pelosi som speaker

Demokratene vil Nancy Pelosi som speaker i Representantenes hus, der de nå får flertallet. Les mer Lukk

Demokratene har nominert Nancy Pelosi til posten som leder i Representantenes hus, der de sikret seg flertall under mellomvalget.

Demokratene har minst 233 representanter i Representantens hus etter mellomvalget 6. november og får dermed posten som leder, kjent som speaker.

Partiet nominerte onsdag 78 år gamle Nancy Pelosi, som også hadde posten fra 2007 fram til 2011 da Demokratene mistet sitt flertall. Pelosi hadde ingen utfordrere i onsdagens valg blant partifellene i Representantenes hus, på tross av at flere demokrater har tatt til orde for fornying i toppen.

For å sikre seg posten trenger Pelosi støtte fra minst halvparten av de folkevalgte, 218, når Representantenes hus trer sammen i januar.

Noen demokrater har imidlertid gjort det klart at de ikke vil støtte hennes kandidatur, og utfallet av avstemningen er derfor ikke gitt.

Demokratene valgte onsdag Steny Hoyer til posten som gruppeleder i Representantenes hus og Jim Clyburn til posten som såkalt innpisker. Ingen av dem hadde motkandidater, skriver Washington Post.

Les også:

Rose McGowan om utfordringene i USA: – En dødelig cocktail

Strid mellom USA og Mexico om nye asylregler