Nok et varsel mot Inga Marte Thorkildsen – byrådslederen bekrefter også at Søgnen bedt om å gå

Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV). Les mer Lukk

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier det har kommet et nytt varsel mot skolebyråden og bekreftet at han ba skolesjef Astrid Søgnen om å gå.

Byrådslederen opplyste under et møte i Oslo bystyremøte onsdag at det tirsdag ble mottatt nok et varsel mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

– Det er kommet ytterligere et varsel som ble mottatt i sekretariatet for sentralt varslingsråd i går, sa byrådslederen under sin orientering.

Dermed har det kommet i alt tre varsler mot Thorkildsen, og de borgerlige partiene i Oslo har gått sammen om et krav om ekstern gransking av påstandene mot henne.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

I forrige uke ble det kjent at byrådslederen selv skal håndtere og konkludere i varslersaken mot skolebyråden.

– Varslingene gjelder en av mine byråder og i denne saken har jeg derfor kommet fram til at ansvaret for å konkludere i saken flyttes fra varslingsrådet til meg som byrådsleder, sa Johansen under bystyremøtet.

Søgnen bedt om å gå

Johansen bekreftet også at skolesjef Astrid Søgnen i Utdanningsetaten ble bedt om å gå. Søgnen ble tilbudt en annen stilling, et tilbud hun ifølge advokaten hennes nektet å godta, ifølge byrådslederen.

Søgnen skal ha blitt tilbudt en annen stilling i et møte 6. september, men det tilbudet nektet hun å godta, ifølge Johansen.

– Kommunen fastholder at det er ønskelig med dialog, men dersom dette ikke lar seg gjøre, må kommunen vurdere hvilke alternativer man har, sa Johansen.

– Upløyd mark

– Dette er upløyd mark, og varslinger mot medlemmer av byrådet er ikke beskrevet i rutinene for varslingsordningene, sa Johansen videre i sin orientering.

Videre sa byrådslederen at det nye varselet som kom tirsdag, omhandler brudd på taushetsplikt om innholdet i avholdte møter med utdanningsdirektør Søgnen og om opplysninger i offentlig journal.

– Det kom som nevnt til sekretariatet for sentralt varslingsråd i går. Jeg må derfor komme tilbake til hvordan varselet skal behandles på forsvarlig måte, sa Johansen.