Småbrukarlaget: – Bård Hoksrud er en ryddig og sterk politiker

TIL DEKKET BORD: Bård André Hoksrud overtar som landbruks- og matminister i samme øyeblikk hans forgjener Jon Georg Dale kom i land med en avtale om krisepakke for landbruket. Les mer Lukk

Bård Hoksrud overtar som landbruks- og matminister idet forgjengeren kom i mål med Bondelaget og Bonde- og Småbrukarlaget om en krisepakke for jordbruket.

Lederen i Norsk Bonde og Småbrukarlag, Merete Furuberg, kom rett fra sluttforhandlingene om en mye omtalt krisepakke for landbruket etter

HOKSRUD: Merete Furuberg har godt inntrykk av politikeren Hoksrud, dårlig inntrykk av Frp-politikken hans. Les mer Lukk

tørkesommeren, når hun får høre hvem som ifølge Dagens Næringsliv blir regjeringens sjef for hennes sektor - Bård Hoksrud (Frp).

Hoksrud overtar etter sin partifelle Jon Georg Dale.

– Bård kjenner jeg fra tidligere da jeg var deltidspolitiker og politisk valgt nestleder i Kommunenes Sentralforbund, sier Merete Furuberg til ABC Nyheter og kommer med sin attest for den nye landbruks- og matministeren:

– Jeg opplever ham som en ryddig, veldig sterk politiker. Dessverre har han sett med vårt utgangspunkt en Frp-jordbrukspolitikk som står langt fra oss.

– Han er jo kjent for ikke bare å være ryddig?

– Han var det i hvert fall da.

Les: Hoksrud: – Jeg kommer til å angre hele livet

ABC Nyheter kjenner til at det ble enighet mellom Staten, Norges Bondelag og Bonde- og Småbrukarlaget om en krisepakke som kunngjøres klokka 13.

Der blir det avtroppende Dale, som skal bli ny samferdselsminister, som presenterer resultatet.