Afghanistans president gratulerer Khan med valgseieren

Afghanistans president Ashraf Ghani, her fra en pressekonferanse ved presidentpalasset i Kabul. Foto: AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Afghanistans president Ashraf Ghani gratulerer cricketlegenden Imran Khan med seieren i det pakistanske valget, og inviterer ham til Kabul.

Den Afghanske presidenten er det første statsoverhodet som gratulerer Khan med hans parti PTIs seier i valget 25. juli, som ifølge opposisjonen i landet angivelig var preget av uregelmessigheter og militær innblanding.

– Jeg snakket nettopp med Imran Khan og gratulerte ham med seieren i nasjonalforsamlingsvalget. Vi er begge enige om å legge fortiden bak oss og danne nytt grunnlag for en lys politisk, sosial og økonomisk framtid for begge land, skriver Ghanis kontor på Twitter.

– Jeg sendte også en åpen invitasjon til Khan, og han uttrykte et ønske om å besøke Kabul snart, heter det videre fra den afghanske presidenten.

Khans parti PTI sikret seg 115 av de 272 setene som sto på direkte valg i nasjonalforsamlingen, og partiet hevder å ha nok støtte til å danne koalisjonsregjering.

Under seierstalen snakket Khan om flere utenrikspolitiske spørsmål, deriblant forholdet til Pakistan.

– De har lidd mest i kampen mot terror, og før det i den afghanske hellige krigen. Fred i Afghanistan betyr fred i Pakistan, sa Khan.

Både Afghanistan og USA har tidligere anklaget Pakistan for å støtte Taliban og gi dem ly på pakistansk side av grensen. Pakistan anklager på sin side Afghanistan for å huse terrorgrupper som gjennomfører angrep på pakistansk jord.