Ap får hjelp av eksterne til å håndtere varslersakene

Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng har hentet inn ekstern hjelp for å håndtere varslersakene mot nestleder Trond Giske. Les mer Lukk

Arbeiderpartiet innhenter juridiske råd for å sikre at varslene mot blant andre nestleder Trond Giske blir håndtert på riktig måte.

Det opplyser partisekretær Kjersti Stenseng til NTB.

– Vi håndterer sakene i partiet i tråd med våre retningslinjer. Men vi henter også inn juridiske råd for å forsikre oss om at vi gjør ting på riktig måte, sier Stenseng, som ikke ønsker å gå i detaljer om hvem som gir rådene eller hva de handler om.

Stenseng vil heller ikke kommentere hvor mange hendelser det til nå er varslet om, eller om varslene gjelder andre enn Giske.

Les også:Tidligere Giske-ansatt: – Ingen grenser for hva han kunne kreve av oss

Konfidensielt

– Vi kommenterer ikke antall saker eller innhold i mediene. Det er for å ivareta dem som er berørt. Folk som kommer til oss, skal være sikre på at sakene blir behandlet konfidensielt, sier Stenseng.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har innkalt partiets sentralstyre til ekstraordinært møte førstkommende tirsdag, på nyårets første arbeidsdag.

– Grunnen er at vi ser det som nødvendig å samle oss om veien videre, sier Stenseng, som understreker alvoret i situasjonen.

– Det er ingen hemmelighet at Arbeiderpartiet nå står i en veldig vanskelig situasjon. Vi vil gjerne drøfte veien videre.

Les også:Ett av Ap-varslene om Giske gjelder en sak fra i år

Uvisst om Giske kommer

Støre har tidligere opplyst at han på møtet vil oppsummere situasjonen rundt varslene og gi sin vurdering av hvilke valg partiet bør ta.

Trond Giske er et av de 22 medlemmene i Aps sentralstyre. Giske er fortsatt sykemeldt, og Stenseng vil ikke uttale seg om han vil være til stede på møtet eller ikke.

Sentralstyremøtet skal etter planen bli fulgt av et ekstraordinært landsstyremøte i slutten av januar, men det er ennå ikke satt noen dato for dette, ifølge Stenseng.

– Det får vi komme tilbake til, sier hun.