Tillerson i Beijing for å drøfte Nord-Korea

Utenriksminister Rex Tillerson (t.v.) sammen med Kinas president Xi Jinping i Beijing. Foto: Lintao Zhang / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

USAs utenriksminister Rex Tillerson møtte lørdag kinesiske ledere i Beijing for å drøfte hvordan Nord-Koreas ambisiøse atomvåpenprogram kan stanses.

Tillerson møtte blant annet utenriksminister Wang Yi og statsråd og tidligere utenriksminister Yang Jiechi.

Forholdet mellom de to landene ser nå ut til å ha blitt bedre etter flere måneder med spenninger som følge av ulike tilnærminger til Nord-Korea.

– Våre to presidenter har utviklet er meget jevnlig og nært arbeidsforhold. Jeg vet at president Trump ser veldig fram til det kommende toppmøtet, slik alle i teamet hans gjør, sa Tillerson til sin kinesiske motpart under besøket.

Ingen av dem nevnte Nord-Korea mens pressen var til stede, men det var ventet at dette ble drøftet bak lukkede dører.

Trump har flere ganger bedt Kinas president Xi Jinping om å skjerpe det økonomiske presset mot Nord-Korea for å få landet til å oppgi sitt atomvåpenprogram.

Kina, som er Nord-Koreas fremste handelspartner, har kommet USA i møte ved å støtte en rekke nye FN-sanksjoner mot landet. Kina har hele tiden insistert på at sanksjonene må følges opp med forsøk på å organisere forhandlinger.

Les også:

Her starter Nord-Korea å forhandle - i Moskva

– Planlegger Nord-Korea-samtaler i Norge