Måling: Utbredt misnøye mot president Donald Trump

President Donald Trump vinker til tilhengere før han holder en tale om sin foreslåtte skattereform i Indianapolis. Les mer Lukk

Et flertall av amerikanske velgere mener Trump ikke er skikket til å være president, og bare 36 prosent mener han gjør en god jobb, ifølge en meningsmåling.

Undersøkelsen, som er gjennomført av meningsmålingsinstituttet ved Quinnipiac University, ble offentliggjort onsdag og viser en dyp splittelse blant velgerne både når det gjelder parti, kjønn og rase på om Trump er skikket til sitt embete. Men langt de fleste var enige om en ting – Trump må stoppe med tvitringen sin.

Av de 1.412 velgerne som er med i målingen, svarer 69 prosent at han bør la Twitter være i fred, mens bare 26 prosent sa at han burde fortsette med aktiviteten.

I alt 56 prosent av spurte mente Trump ikke var skikket til å være president, mens 42 prosent mente han var det.

94 prosent av dem som stemte på Demokratene, mente at republikaneren Trump var uskikket, mens 5 prosent svarte at han egner seg. Blant de republikanske velgerne var den samme andelen 84 prosent ja og 14 prosent nei.

Amerikanske menn var splittet i det samme spørsmålet – 49-49, mens fordelingen var 63–35 for kvinnene som ble spurt. Hvite velgere var delt med 50–48 og for svarte var fordelingen 94–4. De fleste latinamerikanerne som deltok i undersøkelsen – 60–40 – mente også Trump var uegnet.

57 prosent svarte at de misliker jobben han gjør som president, mens 36 prosent ga tommelen opp. 51 prosent svarte at de skammer seg over å ha ham i Det hvite hus, mens 27 prosent sa de var stolte.

Undersøkelsen er gjennomført i perioden 21. til 26. september og har en feilmargin på 3,1 prosentpoeng.

Les også:Trump lover historiske skattelettelser

NHL-spiller åpner for Trump-protest

Trump til Puerto Rico etter massiv kritikk