Trump peprer motstanderne med nye skjellsord

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jared Kushner inn til høring
«Kloakk», «slesk», «skurkaktig», «forutintatt»: Timer etter at hans nye kommunikasjonssjef lovet færre Twitter-meldinger fra presidenten, fyrer Donald Trump av en ny tirade der han benytter kraftige skyts.

Hillary Clinton, pressen, hans justisminister og politikere som ikke gir ham full støtte, er blant dem han peprer løs mot på mikrobloggstedet med et svært friskt språk.

Dét er mindre enn ett døgn etter at Trumps nye kommunikasjonssjef Anthony Scaramucci i et intervju på Fox News sa at det trolig vil bli færre Twitter-meldinger fremover - og samme dag som hans svigersønn Jared Kushner forklarer seg i en lukket høring for Senatets Etteretningskomité.

Les mer: Scaramucci: Blir trolig færre Twitter-meldinger fra Trump

SISTE: Trumps svigersønn innrømmer møter med russiske kontakter

Sitt eget løfte under siste del av valgkampen om at han skulle slutte å omtale Hiillary Clinton som en skurk til tross, er det nettopp det han kaller henne i en melding der han også er spydig mot sin egen justisminister, Jeff Sessions.

Sist uke sa han at han angret på at han utnevnte ham til justisminister.

Grunn: Sessions har erklært seg inhabil til å lede etterforskningen av at medarbeidere i Trumps kampanje hadde kontakt med russere under valgkampen – samt at russerne påvirket valget i Trumps favør.

Svigersønn vedgår Russland-kontakt

Nylig ble det avslørt at hans sønn Donald Trump jr.,kampanjeleder Paul Manafort og svigersønnen Jared Kushner møtte opp i et møte med en russisk advokat som hevdet å ha kompromitterende opplysninger om Hillary Clinton. I sitt svar til advokatens kontakt skrev Don jr. i en e-post «at han elsket det».

Kushner forsøkte også i desember - før Trump ble innsatt - å etablere en «bakkanal» for å ha kontakt med russerne.

Trump synes nå å skru opp taktikken «angrep er det beste forsvar»:

«Hvorfor gransker ikke komiteen og etterforskerne og vår kriserammede justisminister også skurken Hillarys kriminelle handlinger og Russland-relasjoner», spør Trump.

Hans svigerønn Jared Kushner begynte litt før klokken 16 norsk tid å forklare seg i en lukket høring for Senates Etterretningskomité.

I sin 11 sider lange skriftlige forklaring vedgår han at han har hatt kontakt med Russlands ambassadør under valgkampanjen - men avviser å ha konspirert.

Embed: hillary

Mens den demokratiske kongressmannen som er med på Russland-granskingen, kalles «slesk» og «forutintatt». Trump mener han bruker all sin tid på å opptre i TV-kanaler som unnskylder Demokratene.

Embed: slesk

Det stopper ikke der:

Ett av Trumps slagord i valgkampen var «drain the swamp» - å drenere sumpen: Han skulle røske opp i den politiske eliten som dominerte Washington. Nå tyr han til enda kraftigere beskrivelse av forholdene. Han kaller det for kloakk - og gir pressen mye av skylden.

«Det er mye verre enn noen kunne forestille seg. Det hele starter med de falske nyhetene», skriver presidenten.

Embed: sump

Donald Trump sliter med å få representantene i Senatet med på å vrake Obamacare – forgjengeren Barack Omabas helseforsikringsordning.

I går kveld skrev han at det er «svært trist» at republikanere som han selv har løftet frem, ikke gjør noe særlig for å beskytte sin president. I dag følger han opp med at dersom de ikke vedtar ordningen han vil erstatte den med, blir konsekvensene mye større enn noen av dem skjønner.

Embed: støtte

Ultimatum

Og for kort tid siden gav han dem nærmest et ultimatum – selvsagt det også på Twitter: Republikanerne har en siste sjanse til å oppheve og erstatte (Obamacare) etter i flere år har kjempet mot den.

Embed: rep

En fersk meningsmåling utført av hans «hoffkanal» Fox News sist uke, fremgår det at bare seks av ti amerikanere ønsker nå å beholde helsereformen, og i stedet forbedre den.

Det er anslått at dersom Senatet vedtar å avskaffe Obamacare uten å ha på plass en ny helsereform, vil 32 millioner amerikanere kunne stå uten helseforsikring innen 2026.

Aktuelt:

Trumps talsmann Sean Spicer går av i protest
Donald Trumps advokat har sagt opp jobben