100 år siden John F. Kennedy ble født

John F. Kennedy smiler på Stork Club i New York i februar 1944. Les mer Lukk

USA markerer mandag at det er 100 år siden tidligere president John F. Kennedy ble født.

Det amerikanske postvesenet hyller Kennedy med et nytt frimerke som blir høytidelig avduket i Brookline i Massachusetts, Boston-forstaden der Kennedy ble født 29. mai 1917.

Joe Kennedy, grandnevø av JFK og kongressrepresentant for Demokratene, skal holde tale under en seremoni mandag ettermiddag. Han sa tidligere denne måneden i et intervju med AP at mange av hans kolleger i Washington ble politikere fordi de lot seg inspirere av JFK.

John F. Kennedy Presidential Library and Museum i Boston skal markere dagen med en kake som er laget av familien til bakeren som i sin tid var ansvarlig for forlovelseskaken for daværende senator Kennedy og kona Jacqueline Bouvier.

Fredag åpnet museet en ny utstilling med 100 gjenstander, dokumenter og fotografier fra Kennedys liv og politiske karriere.

– Det finnes ikke en enkelt sak eller hendelse som vi kan vise til for å vise Kennedys ulike sider. Mange av hovedideene hans er tidløse. Vi mener bestemt at JFK var en visjonær mann som aldri har gått av moten, sier museets leder Steven Rothstein.

Mandag blir det videre kransenedleggelse ved Kennedys grav i Arlington i Virginia.

Kennedy var president fra januar 1961 og fram til han ble drept i Dallas 22. november 1963.