Nord-norsk skyllebøtte mot fiskeriministeren

Sånn presenterer ifinnmark fiskeren Vegard Bangsunds kraftige skyllebøtte mot fiskeriminister Per Sandberg(FrP). Faksimile: ifinnmark.no Les mer Lukk

At Per Sandberg (FrP) ikke har registrert et kystopprør, opprører i hvert fall kystfiskeren Vegard Bangsund fra Vardø. Hans skyllebøtte er mangfoldig.

Fiskeriminister Per Sandberg vil fjerne aktivitetsplikten og redusere torskekvotene. Men det at FrP-politikeren heller ikke har reagert negative reaksjoner, det fikk kystfiskeren Vegard Bangsund fra Vardø til å tenne:

– Jeg vet at han har briller, men at han også er tunghørt hadde jeg ikke trodd, sier Bangsund til ifinnmark.no.

Og han fortsetter skyllebøtta:

– Det eneste som er fint, er været, og det er ikke din feil, Per. Du fortsetter den trenden som vi har kalt et ran, men det er et oppbrukt begrep. Vi er mer voldtatt med ei slegge i ræva. En hel kyst! Gratulerer.

Les også: Sandberg vil doble fangsten av vågehval

Lokalavisa har også forsøkt å innhente en kommentar fra den munnrappe trønderen, men har bare fått departementets talsmenn i tale.

Og de nøyer seg med å vise til at Sandberg planlegger folkemøter i Finnmark, og at kystfiskeren Bangsund er hjertelig velkommen til møtet i Vardø.

Les også: Frossenfisk i skøytebane skapte sinne i Japan

Bangsund er heller ikke mild i røsten når tidligere regjeringer omtales:

– Det var tyskerne som bygget opp filetanlegget her i Vardø. Det gikk ad undas på nittitallet – da var endelig krigen over i Finnmark. De forrige regjeringene har ikke gjort noe positivt, og har heller avfolket og lagt ned, sier han til ifinnmark.no.