Venstre-politikere reagerer på Grandes Frp-trussel

Om ikke Frp-leder Siv Jensen går ut av regjeringen frivillig, er Venstre-leder Trine Skei Grande klar til å felle regjeringen etter høstens valg, sa hun onsdag. Nå reagerer hennes egne partifeller. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Innad i Venstre er det sterke reaksjoner på partileder Trine Skei Grandes utspill om å tvinge Frp ut av regjering. Som lyn fra klar himmel, sier Abid Raja. 

– Det kom som lyn fra klar himmel at vi etter valget skal finne på en sak for å felle regjeringen. Det er svært uklokt å annonsere seks måneder i forveien at vi skal kaste Frp og Høyre ut av regjering, for så å tre inn selv, sier Venstres Abid Raja til Dagbladet. Han forteller at reaksjonene internt har vært sterke, men at ikke mange vil si noe offentlig.

Venstre-ordfører Alfred Bjørlo i Eid kommune i Sogn og Fjordane sier han ikke kjenner seg hjemme i Grandes strategi.

Les også:

Advarer KrF og Venstre

Venstre vil tvinge Frp ut av regjering

Venstres leder Trine Skei Grande og Abid Raja Les mer Lukk

– Dette med å true med å kaste en regjering for å tvinge seg selv inn – det er en strategi som jeg tror man skal være forsiktig med, sier han til VG.

Venstre har landsmøte i Ålesund til helgen, og der vil nok også kampen mot sperregrensa sette sitt preg. Et gjennomsnitt av meningsmålingene i mars viser at Venstre ligger under sperregrensen med 3,9 prosent, og i en ny måling fra Vårt Land i slutten av mars faller Venstre helt ned til 2,7 prosent.

Les også:

Samling i bånn for Venstre

Duket for oljeslag i Venstre