Stoltenberg: Åpen og konstruktiv tone med russerne

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holdt torsdag pressekonferanse etter møtet mellom ambassadører fra NATO og Russland i Brussel. Les mer Lukk

Russland og NATO er fortsatt ikke enige i viktige spørsmål vedrørende Ukraina-konflikten, men tonen er åpen og konstruktiv, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg.

– Dialog er ikke lett, men vi føler oss forpliktet til å ha det, sa Stoltenberg da han torsdag holdt pressekonferanse i Brussel.

Tidligere på dagen møtte Russlands ambassadør og NATO-ambassadører hverandre i det såkalte NATO-Russland-rådet. Temaet var behovet for større åpenhet og risikoreduksjon knyttet til militære manøvre.

NATO ba under møtet nok en gang russerne om å legge press på de russiskvennlige separatistene i Øst-Ukraina. Situasjonen skaper fortsatt stor bekymring i NATO, og våpenhvilen eksisterer kun på papiret.

Møtet med Russland ble holdt dagen før NATOs utenriksministermøte.

Som følge av krigen i Ukraina stanset dialogen med Russland helt opp mellom juni 2014 og april 2016. Møtet torsdag var det fjerde siden samtalene ble gjenopptatt og det første i år.