Nedtur på børsen etter Trumps helsefiasko

Illustrasjonsfoto. Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,49 prosent til 683,24 poeng mandag formiddag. Fallet kommer etter at Donald Trump gikk på et nederlag om å skrote Obamacare.

Samtlige av de ti mest omsatte selskapene på Oslo Børs gikk i minus drøyt to timer etter at børsen åpnet klokken 9. Av de ti mest omsatte selskapene hadde flyselskapet Norwegian det aller største fallet, på 2,93 prosent. Statoil-aksjen hadde et mer moderat fall på 0,56 prosent.

USAs president Donald Trump gikk fredag på et stort nederlag i kongressen da han forsøkte å skrote Barack Obamas helsereform og erstatte denne. Trump fikk ikke med seg nok republikanere til å stemme for å få fjernet Obamas reform og trakk dermed forslaget sitt før det skulle stemmes over i Representantenes hus.

Les også: Trump langer ut mot konservative kongressmedlemmer

Trump om helsereformen: – Vi trakk den tilbake

Embed: trump

– Om Obamacare blir erstattet, spiller det ingen rolle for børsen her hjemme. Dette handler om manglende styringsdyktighet i USA. Faren er at det blir en stillingskrig mellom kongress og president i verdens største økonomi. Det er dårlige nyheter for alle, sier aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets til Nettavisen.

Også de store børsene i Europa gikk i rødt mandag formiddag. DAX 30 i Frankfurt sank 0,83 prosent, FTSE-100 i London sank 0,77 prosent og CAC 40 i Paris sank med 0,53 prosent.

Prisen på nordsjøolje hadde i 11-tiden mandag sunket med 0,71 prosent til 50,62 dollar per fat. Amerikansk lettolje ble mandag formiddag solgt for 47,81 dollar fatet.

Les også: Trump mener han forutser situasjoner

Trump oppretter nytt embete for svigersønn

Embed: trump