Steve Bannon med klart budskap: – Hver dag vil bli en kamp

Your browser doesn't support HTML5 video.

Steve Bannon med klart budskap: – Hver dag vil bli en kamp Les mer Lukk

Donald Trumps spesialrådgiver sparer ikke på kruttet, og vil slå hardt ned på mediene som han mener motarbeider presidenten.

Medieinvestoren Steve Bannon (63) har på kort tid seilt opp som en av USAs mektigste menn.

Spesialrådgiver Bannon, president Trumps «høyre hånd», har holdt seg tilbaketrukket fra offentligheten siden han ble ansatt i administrasjonen. Men under en sjelden opptreden på den konservative konferansen CPAC torsdag kveld, la han ikke skjul på hva strategien til den amerikanske regjeringen er videre.

Der gjorde han det klart at Trump kommer til å fortsette å presse fram sin agenda, og at han har til hensikt å innfri alle løftene han ga velgerne sine under valgkampen, skriver Dagbladet.

Les også: Trumps seniorrådgiver ber mediene tie

– Folkets fiende

Han bedyret også at Trump-administrasjonen skal «ta USA tilbake fra de korporative globale elitene», ifølge The Telegraph.

– Mens den økonomiske situasjonen og arbeidsmarkedet blir bedre, kommer de til å fortsette sin kamp. Hvis dere tror de kommer til å gi landet deres tilbake uten kamp, tar du dessverre feil. Hver dag vil bli en kamp, sier Bannon ifølge Dagbladet.

Han henviser til pressen, som han blant annet kalte «folkets fiende» og «opposisjonspartiet». Bannon tror mediene vil motarbeide Trump ved hver eneste anledning.

– President Trump følger opp løftene han ga det amerikanske folk, og mainstream-mediene må forstå dette - alle disse løftene kommer til å bli innfridd, sier han ifølge Dagbladet.

Les også: Pelosi kaller Bannon en hvit rasist

Trumps aggressive rådgiver

Steve Bannon har blitt omtalt som en mann med sterke meninger. Og den tidligere bankmannen og redaktøren er, i likhet med presidenten, ikke redd for å si akkurat det han mener, uansett arena.

– Det er ikke noe nytt at amerikanske presidenter har sterke, individuelle rådgivere. Det har vært flere slike i amerikansk politisk historie. Bannon er særlig interessant fordi han er en type vi aldri før har sett i en slik posisjon. I likhet med Trump er han så til de grader en politisk outsider, uttalte Ketil Raknes, tidligere USA-korrespondent for Morgenbladet og statssekretær for SV, til ABC Nyheter nylig.

Han mener Bannon er en mann Trump har stor tillit til, og at presidentens «høyre hånd» har størst innflytelse i den amerikanske regjeringen nå for tiden.

– Trump har ganske begrenset politisk erfaring og er ikke særlig belest, Bannon har noe mer politisk erfaring og er langt mer belest. Han «fullfører Trumps setninger», sa Raknes.

Les hele intervjuet her: – Bannon vil «gjenreise det hvite Vesten»