Frp kan ekskludere 18 medlemmer tirsdag

Fylkesstyret i Aust-Agder Frp skal tirsdag behandle 18 eksklusjonssaker.

Ulike fløyer krever hverandre fjernet fra partiet og tirsdag ettermiddag skal fylkesstyret i Aust-Agder Frp behandle ikke mindre enn 18 eksklusjonssaker, skriver Fædrelandsvennen.

Striden startet da Åshild Bruun-Gundersen ble valgt som Aust-Agder Frp sin toppkandidat til stortingsvalgt neste høst – og nåværende stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen ble vraket. Samme måned stemte Bruun-Gundersen for sammenslåing av de to nevnte fylkene, til tross for at folkeavstemningen sa det motsatte.

Dermed ble det stilt krav om et nytt nominasjonsmøte, som skal holdes 11. februar.

Det var fire lokallag som krevde nytt nominasjonsmøte, og det er ordbruken som har blitt brukt i mediene i denne striden som ligger til grunn for mange av eksklusjonssakene som skal behandles i kveld, skriver avisen.

De som eventuelt blir ekskludert kan anke fylkesstyrets avgjørelse inn for partiets sentralstyre.

To lokalpolitikere utestengt

Roy-Olav Holten og Geir Nordli er utestengt fra Fremskrittspartiet i Kristiansund på grunn av et friskt leserbrev i lokalavisen.

I leserbrevet i Tidens Krav skriver de to bystyrerepresentantene at de har fått nok av Møre og Romsdal og mener Kristiansund må bli en del av Trøndelag. Det ble for mye for ledelsen i fylkespartiet, skriver NRK.

Tirsdag kveld vedtok fylkesstyremøtet i partiet at Holten og Nordli er fratatt medlemskapet i Frp for all tid.

-Dersom det ikke er takhøyde i Frp som lokalpolitiker, må jeg bare ta det til etterretning. De ønsker ikke lokalpolitikere med engasjement, sier Nordli, som har vært gruppeleder i Kristiansund Frp.

Han sier han ikke ser noe galt med lesebrevet de to skrev. Fylkesleder Frank Sve ønsker ikke å kommentere saken.

-Det er en intern partisak, sier han.