Ulveopprøret i Høyre tas opp på høyeste nivå

Ulvevedtaket har ført til en strøm av utmeldelser fra fylkeslaget i Hedmark, og fylkeslaget har allerede sagt at de vil jobbe på alle nivåer for å få vedtaket endret. Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB scanpix Les mer Lukk

Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise sier ulvedebatten nå tas på høyeste nivå i partiet etter Hedmark Høyres kraftige reaksjon på at klima- og miljøministeren før jul sa nei til å felle fire ulveflokker.

– Man har innsett på høyeste hold at dette er en vanskelig sak for partiet, og at problemet kan bli langvarig. Ingen ønsker å gå inn i et valgår med en åpen splittelse om det vi oppfatter som helt sentrale Høyre-verdier, sier leder i Unge Høyre og sentralstyremedlem i Høyre, Kristian Tonning Riise, til Klassekampen.

Lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet bestemte at skadepotensialet ikke er stort nok til at fire ulveflokker i Hedmark kan skytes, noe som skapte både jubel og raseri. I Hedmark Høyre har flere meldt seg ut av partiet i protest.

– Opprørsstemningen er reell. Dette handler om viktige prinsipper, som respekt for eiendomsretten og enkeltmenneskets rettigheter, sier Riise.

Helgesen har innkalt til møte blant partene Høyre, Ap, Frp og KrF, som står bak ulveforliket, den 4. januar.

Les også:

Helgesen sier nei til ulvejakt

Landbruksminister Dale vil utfordre ulveavslaget