Ber statsministeren avklare om skolegudstjenester

Generalsekretær Kristin Mile i Human Etisk Forbund sier det vil være nyttig om Solberg avklarer myndighetenes anbefalinger i god tid før de siste skoleukene før jul, da de fleste skolegudstjenestene avholdes. Foto: Cornelius Poppe / NTB SCANPIX Les mer Lukk

Human-Etisk Forbund ber statsminister Erna Solberg (H) avklare om det skal være forskjell på religionsutøvelse og religionsundervisning i skolen.

– Når statsministeren omtaler skolegudstjeneste som et undervisningsopplegg, blir vi nødt å gjøre oppmerksom på at Utdanningsdirektoratet ikke tillater skolegudstjeneste som del av religionsundervisningen i KRLE-faget, heter det i et brev til statsministeren fra Human-Etisk Forbund (HEF). Det skriver Kommunal Rapport.

HEF viser blant annet til en dom mot Norge fra menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i 2007, der det slås fast at forkynnelse i KRL-faget er forbudt i henhold til opplæringsloven § 2-4.

Human-Etisk Forbund mener Norge omgår dommen ved å organisere religionsutøvelse i skoletiden, utenom religionsfaget.

Forbundet viser til at preses i Den norske kirke, Helga Byfuglien, selv uttalte følgende på et foredrag før bispemøtet i oktober i år:

«Skolegudstjenestene er ikke et undervisningsopplegg, men en arena hvor elevene inviteres inn i et rom der troen er levende, og de opplever hva det vil si å feire gudstjeneste».

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, sier det vil være nyttig om Solberg avklarer myndighetenes anbefalinger i god tid før de siste skoleukene før jul, da de fleste skolegudstjenestene avholdes.

Les også: Listhaug oppgitt over Human-Etisk Forbund

Humanetikere skuffet over Solberg

Kun tre av ti nordmenn tror på Gud