Støre: – Har ikke tall på hvor mange frister som er brutt

Your browser doesn't support HTML5 video.

Live: Gahr Støre kommenterer budsjettforhandlingene Les mer Lukk

Oslo (NTB): Ap-leder Jonas Gahr Støre mener Erna Solbergs valgløfte om økt gjennomføringskraft har fått en ripe i lakken denne høsten. – Både formelle og uformelle frister er brutt, sier Støre.

– Forskjellen mellom de fire borgerlige partiene viser seg å være for stor, sier Støre i en kommentar til budsjettkrisen.

– Jeg legger til grunn at fire partier har ansvar for å legge fram et budsjett og få det gjennom Stortinget, slik at det er sikkerhet for hva vi har å forholde oss til i januar, fortsetter Ap-lederen.

Les også: Kristelig Folkeparti bryter budsjettforhandlingene

Solberg inviterer til nytt budsjettmøte

Ultimatum

Støre sier det er alvorlig at statsbudsjettet ikke er avklart, og at dette er statsminister Erna Solbergs (H) ansvar.

– Dette viser at en mindretallsregjering ikke bør legge fram ultimatum til sine partnere i Stortinget, sier Støre og legger til at han undrer seg over at spørsmålet om den såkalte bilpakken ikke var avklart mellom de fire borgerlige partiene tidligere.

Kort tid etter det ble kjent at også Kristelig Folkeparti (KrF) brøt forhandlingene om statsbudsjettet, innkalte Solberg samarbeidspartiene til et nytt møte.

– Det er viktig å få på plass et budsjett, men hvorvidt det kommer opp nye ting som gjør det mulig å løse opp en situasjon som tydeligvis var så fastlåst at de ønsket å bryte, gjenstår å se, sier Støre.

Les også: Eksperter: Lite sannsynlig med regjeringskrise

Neste valg

På spørsmål om Støre og Arbeiderpartiet står klar til å overta dersom det blir nødvendig, svarer Ap-lederen at han forholder seg til at statsministeren og regjeringspartiene har ansvaret for å få budsjettet på plass.

– Arbeiderpartiet er klar til å overta, og det skal vi gjøre etter å ha vunnet et valg, sier Støre.

Les også: Venstre bryter budsjettforhandlingene

Your browser doesn't support HTML5 video.

Erna Solberg: Vi har strukket oss langt