Venstre-lederen vurderer å bryte forhandlingene

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide forlater statsministerboligen i Inkognitogaten etter budsjettforhandlingene mandag kveld. Les mer Lukk

Venstre-leder Trine Skei Grande vurderer å bryte budsjettforhandlingene, men partiet har ennå ikke fattet en avgjørelse.

– Vi har ikke noen konklusjon nå. Det kommer vi sikkert til å få i løpet av dagen. Vi jobber for å få klarlagt hva som egentlig er forandret fra i går kveld, og det virker ikke som det er særlig mye, sa Grande etter et møte i stortingsgruppen tirsdag ifølge NTB.

Hun sier det er «soleklart» at Venstre ikke er tilfreds med innspillene som kom fra regjeringen under møtet i statsministerboligen mandag kveld og holder muligheten åpen for å bryte budsjettforhandlingene.

– Det er et alternativ, ja, sier hun.

– Kritisk fase

KrF-leder Knut Arild Hareide sier budsjettforhandlingene er inne i en kritisk fase og at han er mer usikker enn noen gang på om de fire partiene får til en enighet.

– Nå har vi fått nye innspill fra regjeringen, som vi vurderer. Men jeg er mer usikker på om vi får til en enighet enn noen gang i denne prosessen, sier Hareide.

Bilpakken

Kilder i Fremskrittspartiet sier til ABC Nyheter det er uaktuelt å røre bilpakken.

Å bryte samarbeidet med Venstre vil bli et tema på dagens ekstraordinære landsstyremøte.

– Venstre krever altfor mye. De rikker seg ikke, men nå får de ikke mer! sier fylkesleder i Oslo Frp, Aina Stenersen, til ABC Nyheter.

Les saken: Fylkesleder: – Bilpakken ligger fast

Fylkesleder i Østfold Frp, Leif Eriksen, sier som Stenersen at det vil bli uaktuelt å gi noe mer i bilpakken.

Overfor VG sier leder i Akershus Frp, Liv Gustavsen, at partier heller bør ut av regjeringen enn å åpne bilpakken.

Frp-nester Carl I. Hagen sa tidligere i november at Fremskrittspartiet har mistet litt av sitt gamle.

– Heller kabinettspørsmål og regjeringsskifte enn å gi Venstre og Krf for mye makt, sa Hagen til ABC Nyheter og ville allerede da frede bilpakken.

– Jeg ser det uaktuelt å endre et komma eller et tall i bilpakken og det burde vært klargjort allerede at det ikke var aktuelt å forhandle hvis ikke Venstre og KrF aksepterte bilpakken. Det burde de satt på spissen med en gang.

Les saken: – Regjeringstiden har svekket det opprørske i Fremskrittspartiet