KVISS: Hvem sa det?

Var det Donald Trump eller en norsk politiker?

Listen over kommentatorer og andre politikere som har sammenlignet Sylvi Listhaug og Donald Trumps retorikk begynner å bli lang.  Les mer Lukk

Vi blir sjokkerte over Donald Trumps «Grab them by the pussy!» og ønsker gjerne at våre norske politikere skal være bedre enn som så. Men er de det?

La oss inderlig håpe nivået ligger et annet sted enn akkurat der. Men det er ingen tvil om at det er et sitat som vil huskes fra den amerikanske valgkampen i 2016.

Listen over kommentatorer, journalister og opposisjonspolitikere som sammenligner politikken og retorikken til Trump med norske meningsmotstandere begynner å bli lang. Og særlig er det Sylvi Listhaug og Fremskrittspartiet som blir trukket fram.

Klarer du å skille Trump-sitatene fra de norske?

Embed: Hvem sa det?

– Trumps brødre og søstre

LO-leder Gerd Kristiansen sa tirsdag:

Jeg vil si at Høyre sitter i regjering med Trump sine brødre og søstre. Brutte løfter og et kvinnesyn som tar oss tilbake til 50-tallet – det er det de har å varte opp med. De hadde passet rett inn i Trump-dynastiet, tordnet Kristiansen.

Hans Petter Sjøli i VG mener at Carl I. Hagen forsøker å bruke Trumps strategi for å komme tilbake på Stortinget:

– Kan vi få en Trump i Norge, spør mange, lettere sjokkskadet etter det epokeavgjørende USA-valget. Svaret er enkelt: Vi har hatt ham i 40 år.

Anne Holt skriver på Twitter at Sylvi Listhaug er best i Norge på «trumpisme».

– Donald eller Sylvi?

Trond Giske har samlet en del sitater fra mer eller mindre gjennomtenkte utspill Frp har hatt og kastet inn et Trump-sitat. Dette har han vært svært ivrig i å dele på Twitter med spørsmålet: Hvilke av disse politiske utsagnene tror du er fra FrP, og hvilke er fra Trump?

Så vi tok det som en utfordring. Men denne gangen har vi også tatt med Trumpske sitater fra også andre politiske partier. Arbeiderpartiet slipper heller ikke unna.