Avis: – Vil ta uker å gjennomgå nye Clinton-eposter

Hillary Clinton under et valgkampmøte i Des Moines i Iowa nylig. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Det vil ta flere uker å gå gjennom de nye epostene som kan ha betydning for granskingen av Hillary Clintons server-bruk, ifølge anonyme kilder med kjennskap til saken.

Kildene hevder overfor avisa Wall Street Journal at FBI skal undersøke 650.000 eposter på en datamaskin som tilhører den tidligere kongresspolitikeren Anthony Weiner.

Flere tusen av disse kan ha blitt sendt til eller fra den private serveren som Clinton brukte mens hun var utenriksminister. Det antas at mange av epostene er sendt eller mottatt av Weiners ekskone Huma Abedin, som er en av Clintons nærmeste medarbeidere.

FBI-sjef James Comey informerte Kongressen før helgen om at det var funnet nye eposter som kan være relevante for etterforskningen av Clintons bruk av den private serveren. Clinton mener Comey ikke burde gått ut med dette rett før presidentvalget uten å være sikker på at de nye epostene er viktige for saken.

Hvis det stemmer at gjennomgangen minst vil ta flere uker, vil vi ikke få vite svaret på hvor viktige de er før presidentvalget er over.

Les også:

Clintons folk øker presset på FBI

Clinton om FBIs kunngjøring: «Dypt problematisk»

Nye eposter truer Clintons ledelse

Trump gleder seg over ny Clinton-gransking

FBI skal granske nye Clinton-eposter