Støres overtak på Solberg krymper

Jonas Gahr Støre er mer populær enn Erna Solberg, men forspranget har krympet den siste måneden. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Jonas Gahr Støre (Ap) er igjen mer populær enn Erna Solberg (H) på en statsministermåling, men avstanden mellom dem er blitt mindre

I en måling Ipsos har gjort for Dagbladet, svarer 29 prosent at de mener Støre er best egnet til å lede landet. 25 prosent foretrekker den sittende statsministeren, Solberg. 3 prosent velger Siv Jensen (Frp), og 1 prosent svarer Knut Arild Hareide (KrF).

Hele 27 prosent svarer vet ikke, men når de blir tvunget til å velge mellom Støre og Solberg, vil 50 prosent ha Ap-lederen, mens 45 prosent ønsker seg Høyres leder.

– Det er veldig hyggelig med tilbakemelding til meg, men politikk er lagarbeid, og jeg leder et veldig godt lag, sier Støre i en kommentar til målingen.

Men selv om Støre ligger foran Solberg, er avstanden mellom dem nå 4 prosentpoeng, mens den var sju prosentpoeng for en måned siden. Da fikk Støre 32 prosent, mot 25 prosent for Solberg.

Les også: Listhaug fikk viljen sin - blir listetopp

Valgforsker Toril Aalberg ved NTNU sier hun hadde ventet å se større nedgang og tegn på regjeringsslitasje for Solberg.

– Jeg synes hun står overraskende sterkt til å ha regjert i tre år, sier forskeren.

Les også: Flertall for gjeninnføring av stryking