Carl I. Hagen: – Bedre at Jonas overtar

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen under partiets landsmøte tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen kaller regjeringens forslag om å øke bensinavgiften «trist og leit». Han mener det er bedre at Jonas Gahr Støre (Ap) overtar som statsminister enn at avgiften økes.

– Ser i mediene at Erna har tvunget Siv til å være med på økte drivstoffavgifter. Trist! Trist! skriver Hagen på Facebook fredag kveld.

Han minner om at partiet var med på å felle koalisjonsregjeringen til Kåre Willoch i 1986 på nettopp spørsmålet om bensinavgifter.

– Nå foreslår en regjering vi er med i å øke bensin-/dieselavgift. Det er bare trist og leit. 35 og 15 øre er selvsagt mindre enn de 30 ørene Willoch foreslo i 1986, men det er galt og totalt unødvendig med 7.000 milliarder på bok, skriver Carl I. Hagen.

Carl I. Hagen på Facebook 30. september 2016

Han mener dette vil ramme dem med dårlig råd eller behov for å bruke bil til jobb, til å levere barn i barnehage og skole eller til jobb langt unna bosted særlig i Distrikts-Norge.

– Jeg er imidlertid glad for at foten er satt ned for økte avgifter som resultat av forhandlinger med V og KrF! På dette må regjeringen sette sin stilling inn på å ikke forhandle om endringer i bilavgifter og drivstoffavgifter. Mye annet kan drøftes, men ikke ett øre mer i drivstoffavgifter. I så fall er det bedre at Jonas overtar og at V og KrF havner under sperregrensen, som burde vært 5 prosent, avslutter Hagen.

Les også: Støttepartiene kan svelge Ernas bensin-ultimatum

Frp med nullsum-spill om bilavgifter

Carl I. Hagen i strupen på Erna Solberg

Hagen vurderte å bryte med Frp