Støre tar igjen Solberg på måling

Jonas Gahr Støre i debatt med Erna Solberg under Arendalsuka. Nå er det Støre som leder på den nyeste statsministermålingen. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Jonas Gahr Støre (Ap) har passert Erna Solberg (H) som den flest vil ha som statsminister, viser en ny måling for Dagbladet.

På septembermålingen som er utført av Ipsos for avisen, svarer 32 prosent at de mener Støre er best egnet til å styre landet. 22 prosent mener den sittende statsministeren, Erna Solberg, er den best egnede. Det er første gang i år at Støre ligger foran Solberg på denne målingen.

– Dette er hyggelige tall som stemmer med gode tall for Ap, sier Støre til Dagbladet. Han leser målingen som en støtte til partiets politikk.

Les også: KrF på vippen på ny måling

– Jeg har stor respekt for Erna Solberg. Det er en tøff jobb å være statsminister. Men hvis politikken er feil, og regjeringspartneren er feil, blir retningen feil. Høyre og Frp forbereder oss ikke på framtida. Det tror jeg velgerne ser, sier Støre.

I februar var tallene nesten nøyaktig omvendt. Da ville 32 prosent ha Solberg, mens 23 prosent foretrakk Støre.

– Jeg har vanskelig for å se at den økte tilliten til Jonas Gahr Støre er utslag av tydelige, dramatiske politiske saker, og heller vel mer i retning av at det skyldes en slags regjeringsslitasje, som opposisjonen tjener på, sier valgforsker Johannes Bergh.