Raja vurderer politianmeldelse etter hatmeldinger på SMS

Abid Raja (V) vurderer å anmelde islamisten Mohyeldeen Mohammad etter å ha fått trusler fram ham på mobilen sin. Les mer Lukk

Den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik bekrefter at det var han som i helgen sendte trakasserende meldinger til Venstre-politikeren Abid Raja.

Abid Raja sier han vurderer å politianmelde forholdet etter at han har fått vite at meldingene stammer fra Mohyeldeen.

– Om det stemmer at det er han eller andre i miljøet hans, er det sikkert flere personer de truer, sjikanerer og skjeller ut. Da vil jeg vurdere å anmelde, også av hensyn til andre, sier Raja til NRK.

Meldingene ble sendt etter at Raja i VG i helgen sa at han er imot et forbud mot burka og nikab.

Ble provosert

Samtidig sier Raja at han «har følt vemmelse» når han har sett kvinner i burka og nikab.

Det skal ha provosert Mohammad, som ble kjent da han i 2010 ga advarsler om «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Mohammed-karikaturene. Han skal ha hatt en rådgiverrolle for gruppen Profetens Ummah, som Ubaydullah Hussain var talsmann for.

Les også: Raja advarer mot nikabforbud

«Skitne forræder»

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppklarte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!». Slik lød en av de trakasserende meldingene som lå på Rajas telefon lørdag morgen.

– Det er veldig synd at folk reagerer med å ønske død og fordervelse mot noen, kun fordi man blir utfordret på sin egen ukultur, uttalte Abid Q. Raja til ABC Nyheter lørdag formiddag.

Mohyeldeen Mohammad tok mandag kontakt med NRK og bekreftet at han sto bak meldingene, men skriver samtidig at han ikke er og aldri har vært medlem av Profetens Ummah.

Les også: Abid Raja: – Frp bidrar til å skape frykt og fiendebilder