Trump vil spore og utvise innvandrere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump vil spore og utvise innvandrere
Donald Trump vil innføre et sporingssystem som skal sørge for at ulovlige innvandrere blir utvist fra USA dersom han blir valgt som president.

Det uttalte den republikanske presidentkandidaten i en tale i byen Des Moines i Iowa fredag.

– Jeg vil bygge en stor mur på grensen til Mexico, innføre et nasjonalt screeningsystem, nekte ulovlige innvandrere tilgang til velferd og utvikle et sporingssystem som skal sikre at man blir sendt ut raskt om man overstiger visumperioden sin, sa Trump.

Les også: – Trump som president kan gi en økonomisk kalddusj for hele verden

Han fortsatte med å fortelle at dersom han blir tatt i ed som president, vil han starte utvisningen av ulovlige innvandrere fra første dag.

– Jeg vil umiddelbart starte med å fjerne kriminelle, ulovlige innvandrere fra landet, inkludert de hundretusenvis av kriminelle, ulovlige innvandrerne som er blitt sluppet løs i amerikanske samfunn under Obama-Clinton-administrasjonen, lovet Trump til det overveiende hvite publikummet i Des Moines.

Trumps motkandidat i presidentvalget, demokraten Hillary Clinton, var utenriksminister i Barack Obamas første presidentperiode. USAs neste president blir tatt i ed 20. januar neste år.

Les også: Trumps lege med avslørende info