Frp-leder vil ha forbud mot burkini

Lederen i Oslo Frp Aina Stenersen mener badeplagget burkini er kvinneundertrykkende og vil innføre et forbud slik det er i den franske byen Nice. Her fra en demonstrasjon mot det franske forbudet utenfor den franske ambassaden i London torsdag. Foto: Neil Hall (Reuters / NTB scanpix/) Les mer Lukk

Leder i Oslo Frp, Aina Stenersen, mener badeplagget burkini er kvinneundertrykkende og vil innføre et forbud slik det er i den franske byen Nice.

– Frp er veldig opptatt av integrering. Derfor mener vi at man i enkelte tilfeller må ta i bruk forbud om det er snakk om ting som hemmer integreringen, sier Stenersen til Aftenposten.

Lederen i Oslo Frp, Aina Stenersen.Arkiivfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix) Les mer Lukk

Fremskrittspartiet er i gang med å lage et nytt partiprogram. Det er der Oslo-laget av partiet vil ha inn et forbud mot burkini på norske strender. Stenersen har sett effekten av forbudet som er innført i en rekke byer i Sør-Frankrike og støtter helt det franske politiets håndhevelse av den nye bestemmelsen.

Les også: Burkini-designer skuffet over debatt

– Jeg mener burkini på lik linje med nikab er et kvinneundertrykkende plagg. Det er et klesfengsel, som ikke fremmer integrering, men hemmer integrering, mener hun.

Hun mener boten for å bryte et slikt forbud bør ligge på om lag det dobbelte av de 30 euroene det koster i Frankrike. Hun mener en riktig bøtesats i Norge bør ligge på 500 kroner.

Les også:

Frankrike stadig opprørt over burkini-lov

Krasse reaksjoner på burkiniforbud i Cannes

Frp vil forby heldekkende plagg på videregående