Assange varsler Clinton-avsløringer før valget

WikiLeaks skal legge fram nye Clinton-dokumenter før valget, varsler Julian Assange. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange varsler at det før USA-valget 8. november skal legges fram til nå ukjente dokumenter som berører Hillary Clinton og som kan være av stor betydning for valget.

WikiLeaks-teamet finkjemmer tusenvis av sider med materiale, opplyser Assange til Fox News.

Assange, som siden 2012 har bodd på den ecuadorianske ambassaden i London for å hindre å bli utlevert til Sverige og USA, varsler at Clinton-relaterte dokumenter skal legges fram før valget og at de vil være av stor betydning.

Les også: Har funnet ytterligere 14.900 eposter fra Clinton

– En rekke dokumenter fra flere institusjoner med tilknytning til Clintons valgkamp har avdekket noen ganske uventede vinkler, som er ganske interessante, noen av dem til og med underholdende, sier Assange.

Les også: Hillary Clinton slår tilbake mot Trumps anklager

Han lover at dokumentene «definitivt» skal legges fram før valget 8. november. På spørsmål om han tror de varslede lekkasjene kan endre valgets utfall, sier han:

– Jeg mener dette er av stor betydning. Det avhenger av hvordan det slår ut i offentligheten og i mediene, sier Assange.