Senterpartiet vil legge ned Politidirektoratet

Nestleder Ola Borten Moe i Senterpartiet vil legge ned Politidirektoratet for å få mer politi ut i gatene. I partiets nye program som legges fram fredag går han inn for helt nye måter å tenke på. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix) Les mer Lukk

Nestleder Ola Borten Moe i Senterpartiet vil legge ned Politidirektoratet for å få mer politi ut i gatene. I forslag til nytt partiprogram går han inn for helt nye måter å tenke på.

– Vi er nødt til å redusere byråkratiet i omfang, ikke bare stoppe veksten, men også redusere. Ser du på landene rundt oss som har vært gjennom omstillinger på grunn av dårlig råd, så har de klart dette, sier Borten Moe til Nationen.

Han sier justisminister Anders Anundsen (Frp) har ansatt veldig mange i Politidirektoratet, men at dette er funksjoner som kan ivaretas av Justisdepartementet eller delegeres ut i distriktene.

Les også: Politidirektoratet vil styrke politireserven

– Det skal bli mer midler til etterforskning, mer midler til lensmannskontor over hele landet og mer midler til politi ute i gatene og politivaktordninger, sier den tidligere statsråden i Olje- og energidepartementet.

Ola Borten Moe har ledet arbeidet med nytt partiprogram og varsler at Senterpartiet vil ha en helt ny måte å tenke offentlig styring på. Forslaget legges frem fredag. Kutt i byråkratiet, tillit og sunt bondevett er kjerneordene, skriver Nationen. Nå skal forslaget diskuteres og vedtas på landsmøtet.

Les også:

PU-sjef Kvigne ny topp i Politidirektoratet

Politidirektoratet skal måles på holdninger, kultur, ledelse

Ingen politiutdannede kvinner blant 32 POD-sjefer