Medlemmer av Odins soldater pågrepet i Fredrikstad

«SOLDATER»: BBildet er tatt i Stokke i februar i år. Hettegenseren tilhører Ronny Alte som har trukket seg som talsperson for selvjustisgruppa Odins soldater eller Soldiers of Odin. Les mer Lukk

To medlemmer av selvjustisgruppen Odins soldater ble pågrepet da de forsøkte å patruljere i Fredrikstad sentrum sent fredag kveld.

– Litt over klokka 23.30 fikk vi en henvendelse fra publikum om tre personer, to menn og en kvinne, som gikk uniformert og opptrådte som en gruppe, opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NRK.

Les også: Røde Kors leide ut til Odins Soldater: – Uheldig

De tre gikk i Storgata, men da politiet tok kontakt med dem og ba dem ta av seg uniformeringen, var det bare kvinnen som gjorde som hun fikk beskjed om. Mennene ble dermed bedt om å forlate sentrum, noe de ikke gjorde. Dermed endte de i arresten, men løslatt etter et par timer.

På forhånd hadde gruppen henvendt seg til både politiet og avisen Fredriksstad Blad hvor de hevdet sin rett til å opptre som en gruppe og patruljere i sentrum av byen.

– De opptrer uniformert og som et borgervern. Etter politiloven er det politiet som har enerett til slik patruljering, sier Marstad.

SE VIDEO: Her patruljerer Odins soldater i Drammen:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Her patruljerer Odins soldater i Drammen