Oppslutningen om Trump daler

Presidentkandidat Donald Trump fotografert mens han lørdag spilte golf i Skottland. Foto: Carlo Allegri (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Støtten til Donald Trump, som sannsynligvis blir Republikanernes presidentkandidat, har sunket til 39 prosent, mot 46 prosent i forrige måned.

Det viser en meningsmåling som søndag ble publisert av The Washington Post og ABC News.

Den samme målingen viser at støtten til hans demokratiske motstander Hillary Clinton har steget fra 44 prosent i mai til 51 prosent i juni. Det er den største ledelsen Clinton har hatt i målingene fra Washington Post-ABC News siden i fjor.

Les også: Demonstranter stormet Trumps skotske golfklubb

Omtrent to av tre amerikanere sier samtidig at de mener Trump ikke er kvalifisert til å lede USA. Omtrent like mange sier de blir bekymret ved tanken på at han kan bli president. Samtidig mener de at hans uttalelser om kvinner, minoriteter og muslimer viser at han er fordomsfull.

Meningsmålingen gjenspeiler imidlertid også Clintons svakheter, og Washington Post skriver at de to ledende kandidatene er «historisk upopulære».

Les også: Trump: – Brexit er en fantastisk seier for Storbritannia

Blant annet sier et flertall av de spurte at de misliker måten Clinton har håndtert spørsmål om hvorfor hun brukte en privat epostkonto i jobbsammenheng i sin tid som USAs utenriksminister. Halvparten av de spurte sier også at de blir bekymret ved utsiktene til at Clinton blir president.

Undersøkelsen har en feilmargin på 3,5 prosent.

Les også: Clinton: – Trump kan kaste USA ut i ny resesjon