Demonstranter stormet Trumps skotske golfklubb

Your browser doesn't support HTML5 video.

Demonstranter stormet Trumps skotske golfklubb Les mer Lukk

Demonstranter med meksikanske flagg stormet Donald Trumps golfklubb nordøst i Skottland. Det skjedde midt under den omstridte politikerens besøk på stedet.

Demonstrantene bar hjemmelagde skilt med slagord som «Love Trumps hate» og «Stop the hating» og tok seg opp på en ås ved Trump International Golf Links' klubbhus.

Trump-ansatte geleidet journalistene vekk da demonstrantene dukket opp.

Les også: Clinton: – Trump kan kaste USA ut i ny resesjon

Flere av golfanleggets naboer har også heist det meksikanske flagget som et symbol på motstand og solidaritet etter Trumps nedsettende kommentarer om meksikanere og løfte om å bygge en mur langs USAs grense til Mexico.

– Jeg vil særlig at de amerikanske journalistene skal se det, sier David Milne, en av dem som flagget. Han sier markeringen er en «liten solidaritetserklæring» til det meksikanske folket, og et symbol på motstand mot Trump.

Les også: Trump: – Brexit er en fantastisk seier for Storbritannia

– Hvis han blir president, vil USA være i krig i løpet av en uke og konkurs i løpet av to. Mannen er en idiot, sier Milne.

Trumps' golfanlegg var svært kontroversielt i Skottland siden det er bygget i et verneområde med bølgende sanddyner. Han har også vekket sinne blant mange fordi han har forsøkt å stanse en vindmøllepark som han mener ødelegger utsikten.

Trump selv sammenlignet demonstrantene med sine rivaler i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat, som han sa var misfornøyd fordi de hadde tapt.

Les også: Trump slår et slag for «raseprofilering»

Donald Trump besøkte lørdag golfbanen han eier i nærheten av Aberdeen i Skottland. Demonstranter og naboer protesterte mot den kontroversielle politikeren ved å heise det mexicanske flagget. Foto: Carlo Allegri (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk