Briter googler febrilsk for å finne ut hva EU er

EU-flagget og det britiske flagget henger ved siden av hverandre utenfor den britiske ambassaden i Wien. Snart kan EU-flagget være borte. Foto: Heinz-Peter Bader (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

«Hva er EU?» Det er hva svært mange googlende briter har spurt om dagen etter den skjebnesvangre folkeavstemningen.

Ifølge Google var spørsmålet det nest hyppigste om EU blant britiske Google-brukere fredag.

Blant andre spørsmål som britene søkte svar på, var: «Hva betyr det å forlate EU?» og «Hva vil skje når vi har forlatt EU?».

Les også: Erna Solberg tror Brexit gir pause i mer EU-integrasjon

Nyheten om at et flertall av velgerne stemte for å melde landet ut av EU, kom som et sjokk på omverdenen. Nå kan det se ut som om også britene selv er en smule sjokkert. Enkelte velgere har uttalt at de angrer på at de stemte ut.

Ifølge Google var spørsmålet om hva EU står for det nest hyppigste blant britiske Google-søkere fredag. Foto: Skjermdump Les mer Lukk

– Selv om jeg stemte for utmeldelse, våknet jeg i dag tidlig og virkeligheten traff meg. Hvis jeg hadde hatt muligheten til å stemme igjen, ville det vært for å bli værende, sier en kvinne til nyhetskanalen ITV News.

Les også: Derfor gnir Putin seg i hendene over «brexit»

Kampen mot innvandring har vært en av ut-sidens viktigste valgkampsaker, noe som har hatt stort gjennomslag blant briter som er redde for at de vil få enda dårligere levekår som følge av stor innvandring fra blant annet østeuropeiske EU-land. Nå ser det ut som om de også er redde for at en utmeldelse vil ramme dem økonomisk. Dagen etter folkeavstemningen var blant annet preget av stor uro på børsene og pessimistiske utsagn fra en rekke eksperter.

Les også:

Krisemøte i Bundestag etter «brexit»

Brexit kan få Nord-Irland og Skottland til å bryte ut, og Gibraltar til å skjelve

Trump: – Brexit er en fantastisk seier for Storbritannia