Demonstranter forsinket Trump på valgkamparrangement

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump snek seg inn bakveien for å unngå demonstranter Les mer Lukk

Donald Trump kom forsinket i gang på et valgkamparrangement i California etter at hundrevis av demonstranter protesterte og forsøkte å ta seg inn på hotellet han var på.

Trump, som leder an i forsøket på å bli Republikanernes presidentkandidat, skulle fredag tale på et lunsjmøte i regi av delstatspartiet i Burlingame utenfor San Francisco.

Men arrangementet ble forsinket etter at flere av de om lag 300 demonstrantene som hadde samlet seg utenfor hotellet der valgkamparrangementet skulle holdes, brøt seg gjennom sikkerhetssperringene som var satt opp og tok seg inn mot hotellets inngangsparti. Et stort politioppbud hindret imidlertid demonstrantene i å ta seg inn i hotellfoajeen.

Les også: – Aldri sett noen spise på en så motbydelig måte

Demonstrantene var utstyrt med plakater og mexicanske flagg og ropte slagord mot Trump.

Jim Brulte, leder for Californias republikanske parti, sier demonstrantene blokkerte inngangen og ville hindre Trump i å komme.

– Enkelte mennesker som ikke liker ytringsfrihet, ønsker ikke at Trump skulle komme hit i dag, sier Brulte.

Fredagens protestaksjon skjer dagen etter at en demonstrasjon mot et Trump-arrangement i Orange County lenger sør i California utartet og ble voldelig. Minst 17 personer ble såret i sammenstøtene her.

Les også:

Cruz og Kasich slår seg sammen mot Trump

Kvinnelig tilskuer himlet med øynene da Trump angrep Hillary Clinton

Trump kaller USAs utenrikspolitikk en katastrofe