Frp-politiker trekker seg etter beskyldninger om rasisme

Your browser doesn't support HTML5 video.

Frp-politiker trekker seg etter rasistiske utsagn Les mer Lukk

Frp-leder i Verdal, Arne Leonhardsen, trekker seg fra alle verv etter å mottatt kritikk for sine Facebook-uttalelser. 

Leonhardsen sendte onsdag ut en pressemelding til lokalavisen Innhered, hvor han erklærte at han trekker seg fra alle verv i Fremskrittspartiet i Verdal.

Nyheten kommer etter at han har mottatt sterk kritikk for sine uttalelser på sosiale medier, som er negativt ladet overfor innvandrere og muslimer.

Les også: Forberg har meldt ut av Frp

Frp-leder i Verdal kommune, Arne Leonhardsen, trekker seg fra alle verv etter å blitt beskyldt for å uttalt seg rasistisk på Facebook. Les mer Lukk

– Jeg ser bare innvandrere og muslimer

Forrige helg delte lokal-politikeren et videoklipp på sin Facebook-profil.

Videoen er filmet av en israelsk, gravid journalist på undergrunnsbanen i London. Med klippet ønsket kvinnen å vise at ingen av passasjerene på T-banen reiser seg for henne, til tross for at hun er 38 uker på vei i svangerskapet.

Under denne videoen kommenterte Frp-lederen i Verdal følgende:

«Ser dere folk på denne videoen? Jeg ser bare innvandrere og muslimer».

Under en annen video, som viser at muslimer har dannet muslimske områder i byen Calais i Frankrike, har Leonhardsen kommentert: «skyt dem!», skriver Dagbladet.

Etter disse uttalelsene har det haglet rundt Frp-lederen, og flere medier har omtalt innvendingene mot ham. Men ifølge politikeren selv var det helt andre grunner til at han valgte å trekker seg fra alle sine verv.

Les også: Frp-politiker beklager hets og trusler på Facebook

Går på grunn av helseproblemer

I pressemeldingen skriver Leonhardsen at han trekker seg grunnet helseproblemer og familieforhold. Til avisen utdyper han følgende:

– Når det gjelder helsa har jeg nesten ikke sovet den siste halvannen uken, og nå har det begynt blø igjen av et magesår jeg har hatt tidligere.

I et senere intervju med Trønder-Avisa innrømmer han derimot at det er Facebook-saken som har utløst det hele.

– Det har vært en kraftig påkjenning, legger han til.

Leonhardsen har frem til nå fungert som Frp-leder i Verdal og sittet i kommunestyre. Han satt også som vara i rådet for likestilling av funksjonshemmende i valgperioden frem til 2019.

Les også: Regjeringens Facebook-side er full av hat-ytringer

– Tar avstand fra sånn type ordbruk

De to kommentarene som er sitert over har Leonhardsen i ettertid valgt å slette. På sin Facebook-profil skriver han følgende:

– Det ble skrevet «skyt dem!». Men jeg slettet innlegget etter ca. en time. Jeg innså det ordfører Bjørn Iversen sier: Slike formuleringer sømmer seg ikke som politiker. De vil bli misforstått!

Tidligere arbeidsminister Robert Erikkson (Frp) tar avstand fra ordbruket til Leonhardsen på sosiale medier. Les mer Lukk

Også tidligere arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) har vært i samtale med Leonhardsen etter utspillene. Til Dagbladet sier han følgende:

– Jeg tar avstand fra sånn type ordbruk på sosiale medier. Jeg har snakket med Leonhardsen og han er skikkelig lei seg for at han har gjort noe dumt og satt flere i forlegenhet. Han tar det tungt og har lært av situasjonen.

Eriksson sier at han derimot er enig i at langt flere kan utøve vennlighet og folkeskikk for eldre og gravide på bussen og reise seg.

Les også: Frp-politiker tabbet seg ut på Facebook

Storbank avviser at personinfo vippses til Facebook

Politimann hardt ut mot Tajik på Facebook