New York Times støtter Hillary Clinton

Hillary Clinton på valgmøte i Davenport i Iowa. Lørdag fikk hun støtte fra avisen The New York Times. Foto: Brian Snyder (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

The New York Times gir sin støtte til Hillary Clinton som Demokratenes presidentkandidat og John Kasich på den republikanske siden.

Clinton får støtten fra en av USAs største aviser bare to dager før nominasjonsmøtene i Iowa åpner årets nominasjonssesong.

På lederplass skriver avisen at Clinton er en av de best kvalifiserte presidentkandidatene i moderne amerikansk historie.

Les også: Topphemmelig materiale i Clintons eposter

Avisen skriver at motkandidaten Bernie Sanders ikke har den brede erfaringen og politiske ideene som Clinton har, men roser ham for å ta opp viktige saker som økonomisk ulikhet i USA og amerikansk utenrikspolitikk.

New York Times trekker frem Clintons innsats for arbeiderklassen og kvinner og hennes arbeid som utenriksminister fra 2009 til 2013.

Selv om hun kritiseres for å være litt for rask til å ønske militære løsninger, sier avisen at hun ville bli en bedre militær leder enn sine republikanske motstandere.

Les også:

Clinton og Sanders spisser argumentene før Iowa

Hillary Clinton favoritt på Stortinget

Sanders lover omfattende helsereform