George Pataki trekker seg fra presidentrace

Your browser doesn't support HTML5 video.

George Pataki trekker seg fra pre­si­dentrace Les mer Lukk

Etter at tidligere guvernør i New York, George Pataki, har trukket seg, er det nå 12 republikanere igjen som kjemper om å bli partiets presidentkandidat neste år.

70 år gamle Pataki kom med kunngjøringen om at han trekker seg tirsdag kveld, etter at amerikanske medier tidligere på dagen hadde meldt at han kom til å trekke seg.

– Mens jeg i kveld avslutter min reise mot Det hvite hus og innstiller min presidentkampanje, er jeg sikker på at vi kommer til å velge den rette personen, en person som kan samle oss, sa Pataki i et TV-innslag tirsdag kveld, som ble sendt i de tre delstatene Iowa, New Hampshire og South Carolina, de tre første statene som skal avgjøre hvem som blir Republikanernes presidentkandidat.

Han annonserte også på Facebook og Twitter at han vil trekke seg.

George Pataki regnes som en moderat stemme i Det republikanske partiet og har tidligere sagt at han ikke vil støtte Donald Trump, som leder racet om å bli Republikanernes presidentkandidat. Pataki mener Trump ikke er egnet til å være president.

Pataki var guvernør i delstaten New York mellom 1995 og 2007. Han lanserte sitt kandidatur i slutten av mai. I den siste meningsmålingen Ipsos gjorde for Reuters fikk han minst oppslutning av de republikanske kandidatene.