Sandberg: – Aksepterer ikke angrep på kjernesaker

1. nestleder Per Sandberg under Fremskrittspartiets landsstyremøte i Oslo sist helg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Les mer Lukk

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg sier Fremskrittspartiet ikke aksepterer angrep på deres kjernesaker, etter at flere har meldt inn syn på hvordan penger til asylstrømmen skal skaffes.

– Jeg registrerer at KrF og de andre nå samler seg om å angripe viktige kjernesaker for Frp. Det blir ikke mer akseptabelt for oss at de gjør dette. Vi aksepterer ikke angrep på våre kjernesaker, sier Sandberg til Aftenposten.

Regjeringen legger fredag fram tillegget til statsbudsjettet om flyktninger. Konkrete syn på hvordan pengene skal skaffes til veie er stryking av skattelettelser, droppe pensjonsøkning for gifte og samboende og økte el- og drivstoffavgifter.

Les også: Frykt for forliksfella i Frp

Sandberg mener imidlertid regningen for neste år kan betales med bistandsmidler og friske penger.

Nestlederen har lite til overs for Senterpartiets invitasjon til et bredt politisk forlik om innvandrings- og integreringspolitikken, men avviser likevel ikke muligheten for at det blir et forlik.

– I et bredt forlik i Stortinget må vi se resultatet av at Frp har fått betydelig gjennomslag for endringer i norsk asyl- og innvandringspolitikk og på integreringsfeltet. Vi kan ikke sitte og administrere en historisk tilstrømning av immigranter på en politikk vi ikke kan stå inne for, sier Sandberg.

Les også: – Ingen asylstrøm, sier KrF-nestleder

Hovedkravet fra Sandberg og Frp er en full revisjon av asylinstituttet.

– Flyktningkonvensjonen må tilbake slik den var i 1967. Flyktninger må tilbake til sine nærområder, der FN kan plukke ut de reelle flyktningene, sier Sandberg.