Flere på Stortinget oppgir ikke aksjeformuer

Flere stortingsrepresentanter har store aksjeformuer som de ikke opplyser om, til tross for at alle økonomiske interesser av en viss betydning skal meldes inn i Stortingets eget register. Illustrasjonsfoto. Les mer Lukk

Flere stortingsrepresentanter har store aksjeformuer som de ikke opplyser om, til tross for at alle økonomiske interesser av en viss betydning skal meldes inn i Stortingets eget register.

Ifølge regelverket skal alle aksjeposter verdt mer enn 90.000 kroner oppgis, skriver Dagbladet. Avisen har dokumentert aksjer for over 10 millioner kroner som ikke er meldt inn til registeret.

En av representantene som har en betydelig – og urapportert – aksjeformue er Høyres Svein Flåtten. Han har verken meldt inn en aksjepost på 6,3 millioner kroner i Sparebank1 Midt-Norge eller 300.000 kroner i Gjensidige-aksjer. Flåtten mener disse ikke er innmeldingspliktige, men etter å ha undersøkt regelverket på nytt, sier han til avisen at han har misforstått.

– Jeg har en hel del aksjeeierskap å registrere, sier han.

De Grønnes Rasmus Hansson hadde en aksjeportefølje verdt drøyt 570.000 kroner ved årsskiftet, da Dagbladet hentet ut informasjon fra aksjonærregisteret. Han mener den ikke er dekket av stortingsregelverket, som gir unntak for fondssparing.

Oscar Jarle Grimstad (Frp) har en andel på 1,8 millioner kroner i Agasti Holding. Heller ikke den er meldt inn.

– Jeg spurte Stortingets kontor om dette og fikk til svar at jeg bare trengte å oppgi dette om jeg eide én prosent av selskapet eller mer, forklarer han.