Frps fylkesledere vil ikke ut av i regjering

Frps fylkesledere vil fortsette regjeringssamarbeidet med statsminister Erna Solberg og Høyre. Les mer Lukk

Fremskrittspartiets fylkesledere krever ikke at partiet går ut av regjering nå. Flertallet av dem mener Frp har fått godt gjennomslag i regjeringen, spesielt innen samferdsel.

Av 15 fylkesledere i Frp er det kun én som mener smertegrensen for antall flyktninger er nådd for partiet, viser en ringerunde avisen Vårt Land har gjort.

Det store flertallet mener den politiske helheten er viktigst. I tillegg til samferdselspolitikken, blir justispolitikken blir også trukket fram av noen, for eksempel at Frp har fått fart på utsendelsestempoet av flyktninger.

Les også: Ap og KrF finner sammen lokalt

– Leverer

– Å drive med politikk er å ha innflytelse. Går vi ut, mister vi den. Jeg kan ikke se noen sak i dag som tilsier at vi skal ut, sier Einar Almaas, fylkesleder i Nord-Trøndelag til avisen.

– Jeg tror ikke det er et stort press internt for å trekke seg ut av regjeringen. Det er det nok bare noen enkeltpersoner som mener, sier Lars-Svein Drabløs i Sogn og Fjordane. Drabløs mener tvert imot det er andre partier som ønsker Frp ut av regjering.

Østfold-leder Leif Eriksen er unntaket blant de 15 fylkeslederne Vårt Land har snakket med. Han mener det finnes en klar smertegrense for Frp i spørsmålet om flyktninger.

– Stolte

I et intervju med NTB fredag sa partileder Siv Jensen at Frp-folk rundt om i landet er stolte av at partiet sitter i regjering, men også utålmodige. Fremskrittspartiet fikk støtte fra 9,5 prosent av velgerne i kommunevalget, en tilbakegang på 1,7 prosentpoeng sammenlignet med 2011. Det var partiets svakeste valg på 20 år.

– I utgangspunktet er folk veldig stolte av at vi sitter i regjering. Vi skal fortsette å levere, men også være flinke til å gi konstruktive tilbakemeldinger på hvordan vi kan bli bedre. Noen er mer kritiske, mens andre er mer positive. Men det store flertallet tror jeg ligger der at de er stolte og utålmodige, sa Siv Jensen.