Hareide: – Arrogant av Erna Solberg

Knut Arild Hareide (KrF) mener det blir et annerledes Norge om det blir åpnet for søndagsåpne butikker. Les mer Lukk

KrF-leder Knut Arild Hareide mener statsminister Erna Solbergs (H) uttalelse om at motstanden mot søndagsåpne butikker vil falme når reformen er gjennomført, er arrogant.

– Denne debatten har pågått i to år etter at Solberg-regjeringen la fram regjeringserklæringen. Opinionsmålinger viser at jo mer folket har tenkt seg om, desto mer uenige blir de med regjeringen, sier Hareide til NTB.

Han mener Solberg har inntatt en arrogant holdning, og sier hun burde stille seg selv spørsmål om hvem hun gjør dette for.

Bakgrunn: Solberg tror folk vil snu om søndagshandel

– Hva er viktigst, ideologien i høyre eller flertallet i det norske folk, spør han retorisk.

Alliansen mot liberalisering av reglene for søndagshandel omfatter kirken, miljøorganisasjoner, fagbevegelse og handelsnæring. Til tross for motstanden akter ikke statsministeren å legge saken i skuffen, og hun sier til NTB at mange vil glede seg over søndagsåpne butikker i framtiden.

KrF-lederen mener på sin side at søndagsåpne butikker vil få konsekvenser som sterkere kjøpepress, mindre fritid og mindre tid til hverandre.

– Å miste en felles fridag vil gjøre noe med samfunnsrytmen vi har. Det blir et annerledes Norge om vi velger å åpne for søndagsåpne butikker.